Τεχνολογίας Γούνας και Δέρματος

Υπεύθυνος: Βασίλειος Κικής, Καθηγητής ΤΕΙΔΜ
Τηλ. : 2461068052
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
 

Ο Τομέας υποστηρίζει κατά κύριο λόγο τις επιχειρήσεις τόσο στην οργανωσιακή τους βελτίωση όσο και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους με παρεμβάσεις κυρίως στις λειτουργίες α) του εξαγωγικού marketing, β) της τυποποίησης και της ποιότητας και γ) του ανθρώπινου δυναμικού. Ένας άλλος τομέας ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος είναι η επίτευξη συνεργιών μέσα από τη δικτύωση του κλάδου. 
 

Αναλυτικότερα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

 1. Εξαγωγικό marketing
  • Συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων στις αγορές - Προβλέψεις τάσεων
  • Έρευνα αγορών και έρευνα ανταγωνισμού για τα προϊόντα
  • Έρευνα και καθορισμός προδιαγραφών που πρέπει να πληρούν τα προϊόντα σε επίπεδο παραγωγής και συσκευασίας καθώς και σε επίπεδο έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών από Ελληνικούς και ξένους φορείς και οργανισμούς
  • Τιμολογιακή πολιτική
  • Στρατηγική προωθητικών ενεργειών
  • Διασύνδεση με δίκτυα εισαγωγών και διανομής στις χώρες προορισμού  
 2. Τυποποίηση και ποιότητα
  • Ανάπτυξη σημάτων ποιότητας, πιστοποιητικών συμμόρφωσης και πιστοποίηση συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης στον τομέα τεχνολογίας γούνας και δέρματος με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων, την ελαχιστοποίηση των εισροών και τη μείωση του κόστους καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του τομέα. 
 3. Ανθρώπινο δυναμικό 
  • Καλλιέργεια εξωστρέφειας σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
  • Ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και θέσεων στους τομείς παραγωγής διεθνούς εμπορίου
  • Αξιολόγηση οργανωσιακής ικανότητας 

Ενδεικτικοί τομείς συνεργασίας: επιχειρήσεις και φορείς ξεκινώντας με αξιολόγηση οργανωσιακής ικανότητας, έρευνα αγοράς και εργασιακών τάσεων, υποστήριξη λειτουργίας των επιχειρήσεων με την τοποθέτηση φοιτητών για στοχευμένη πρακτική άσκηση με την υλοποίηση συγκεκριμένων παραδοτέων, συνεργασία με ομοσπονδίες, φορείς, σωματεία, ενώσεις στην υποβολή συγχρηματοδοτούμενων προτάσεων για την ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης και του ανθρώπινου δυναμικού.

Για την υλοποίηση των στόχων του ο Τομέας Γούνας και Δέρματος του Κ.Τ.Ε.  υποστηρίζεται από τα αντίστοιχα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.