Περιφερειακό Γραφείο Καινοτομίας

Υπεύθυνος: Δρ. Βασίλης Κικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Τηλ. : 2461040161 / 243
Ε-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
       
Το Περιφερειακό Γραφείο Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας είναι ένας θεσμός που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους και ιδρύθηκε το 2003. Βασικός στόχος του είναι, να διαδώσει την έννοια της καινοτομίας στις παραγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Περιφερειακό Γραφείο Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με ερευνητικούς φορείς από όλον τον κόσμο, ανιχνεύει καινοτόμες τεχνολογίες και συμμετέχει στη μεταφορά τεχνογνωσίας προς τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις. Παράλληλα συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας για να προωθήσει ενδεχόμενα καινοτόμα προϊόντα στη διεθνή αγορά.

Πέραν αυτών, το Περιφερειακό Γραφείο Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας αναλαμβάνει να συνοδεύσει επιχειρηματίες της Περιφέρειας σε χώρες της Ε.Ε. και να εξασφαλίσει την πρόσβαση τους σε καινοτόμες επιχειρήσεις που τους ενδιαφέρουν, είτε για επίτευξη μελλοντικής συνεργασίας, είτε για να ενημερωθούν για την παραγωγική διαδικασία αυτών των επιχειρήσεων.

Τέλος το Περιφερειακό Γραφείο Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να συνδράμει, ώστε οι παραγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας να ενταχθούν σε ερευνητικά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.